•Fierro RPG•
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

•Fierro RPG•

AnasayfaFierro RPGLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Role Playde Dil Konusu

3 posters
YazarMesaj
Mert
Fierro RPG Sivil

Fierro RPG Sivil

Erkek Mesaj Sayısı : 7

Role Playde Dil Konusu Empty
MesajKonu: Role Playde Dil Konusu   Role Playde Dil Konusu EmptyC.tesi Mart 07, 2009 7:37 pm

Sunucu içerisinde pek çok milletten karakter barınmaktadır. Bunlar italyan meksikan vs. vs. İşte bu konuda bazen sıkıntılar doğmaktadır. Ne gibi sıkıntılar ? Şimdi biz hangi dili konuşuyoruz ve ne şekilde davranmalıyız ?

Öncelikle oyunda Türkçe olarak yazılan herşey, aslında İngilizcedir. (amerikan ingilizcesi) Bu sebeple yazdığınız yazılara ingilizce olup, türkçe karşılığı olan terimler eklemeyin. Eğer eklerseniz olacak olan mantıken şudur;
-Selam
-Hi ! Wazzupp ?!
-Fena değil.
Bir Türkle, Amerikalının karşı karşıya gelmesi oldu. Birisi Türkçe konuşmuş, diğeri ingilizce konuşmuş oldu. Bu da tüm RP üzerine olumsuz bir hava katacaktır. Genelde ingilizce terimler kullanmak isteyenler, Zenci rpsi yapmak isteyen arkadaşlarımız oluyor. Bunun için biraz düşünüp, dilimizde varolan kelimeleri seçmeniz yeterlidir. "naber ahbap" "selam moruk" vs.

Farklı dilde konuşmak istiyorsanız o dilden belirli başlı sözleri kullanabilirsiniz. Bunlar yalnızca basit selamlaşmalara dayanır. Örnek olarak İtalyanca; "Ciao" Merhaba/Hoşçakal faslında kullanabilirsiniz. Ama onun dışında uzun bir cümle için italyanca yazmayacaksınız. Yazmanız gereken şekli şudur.
[italyanca] Dostum son zamanlarda seni iyi görmüyorum.
[fransızca] Dostum son zamanlarda seni iyi görmüyorum.
[japonca] Dostum son zamanlarda seni iyi görmüyorum.
Şeklinde yazının başına tag ekleyerek farklı lisanda konuştuğunuzu anlatabilirsiniz.

Peki sonrası ? Karşınızdaki kişi bir italyan veya hikayesinde italyanca bildiğine dair birşey geçmiyorsa bu söylenen sözü anlamayacaktır. Boş boş suratına bakıp ingilizce konuşmasını isteyecektir. Ama derseniz ki ben her dili bilirim bu ayrı bir saçmalıktır. 5-10 dilmeniz RP içi fayda sağlamaz. Sadece renkleri öldürür. Dil bilmeyerek role playde pek çok şeyin önünü açmış olursunuz. Farklı rollere ve ortamlara imkan sağlarsınız. Bu sebeplerle konuya duyarlı olmanız son derece önemlidir.

Alıntıdır Very Happy

Hit RPG
Michael Corleone
Yönetici

Yönetici
Michael Corleone

Erkek Mesaj Sayısı : 38
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : Leonardo Santino

MesajKonu: Geri: Role Playde Dil Konusu   Role Playde Dil Konusu EmptyC.tesi Mart 07, 2009 8:52 pm

Konu sabitlendi.
http://fierrorpg.tr.cx/
Enduro Barzini
Barzini

Barzini
Enduro Barzini

Erkek Mesaj Sayısı : 4

MesajKonu: Geri: Role Playde Dil Konusu   Role Playde Dil Konusu EmptySalı Nis. 07, 2009 10:57 pm

Teşekkürler bilgiler için

Role Playde Dil Konusu
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Role Play Hataları